Energie vergelijken Abcoude Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Abcoude? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen zoals Vrijopnaam of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Abcoude? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker zie je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Abcoude.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €184

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Abcoude? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Oxxio €120 €10 €1.510,85
3 jaar Oxxio €270 €7,50 €1.630,85
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.750,85

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Abcoude”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Abcoude:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Abcoude die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Innova Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Abcoude? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Abcoude zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas geven jouw serieuze welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €211

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Abcoude zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Steenenkamer.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft in een oogopslag de aantrekkelijkste energieaanbieder die past bij jouw situatie. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Abcoude


Ontdek de goedkoopste energie in Abcoude

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Abcoude (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Utrecht)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Betalen in termijnen
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Direct overstappen
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Verbruik aanpassen
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verschillende contracten
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Persoonlijke service
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Hulp bij overstappen
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Aangename service
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Nette klantenservice
Interessante acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Goede klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Abcoude

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Abcoude? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je snel & overzichtelijk de meest goedkope gasleverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (De Ronde Venen). Een goedkope leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Kapel Avezaath.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente De Ronde Venen.