Zakelijk energiecontract vergelijken Gas en stroom voor bedrijven


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Zakelijke energie kent andere tarieven dan waar we particulier gebruik van maken, waardoor het van belang is om gebruik te maken van een zakelijke vergelijker. Wil je er als onderneming voor zorgen dat je lage kosten per kWh aan stroom of m3 aan gas betaalt? Het is de moeite waard om online voor een vergelijking te zorgen, op basis van de aansluiting die je hebt zitten. Je bent als afnemer van zakelijke energie niet standaard een grootverbruiker, aangezien de kans groot is dat je als onderneming voldoende hebt aan een van de reguliere aansluitingen.

Zakelijke energie biedt aan de andere kant echter wel een goede kans om op de kosten te besparen. Je kunt qua locatie gewoon gebruik blijven maken van de beste plek en het is niet nodig om te snijden in de kosten voor het personeel. Energie is energie, waardoor het een uitstekende mogelijkheid vormt om op de kosten te besparen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Zowel klanten als medewerkers merken niets van goedkopere stroom of goedkoper gas, waardoor u er met de voordelige zakelijke energie voor zorgt dat u eenvoudig minder kosten kunt maken.

Het is wat dat betreft verstandig om de zakelijke energie online te vergelijken, een speciale tool voor het MKB zorgt ervoor dat je snel een helder beeld hebt van de kosten. Verder kun je zakelijke energie vergelijken zoals je dat wellicht ook als particulier gewend bent. Het is van belang om online aan te geven wat je verbruik (ongeveer) zal zijn en waar je werkzaam bent. Aan de hand daarvan is het mogelijk om de kosten te schetsen. Wil je zakelijke energie vergelijken en heb je een aansluiting voor meer dan 3 x 80A? Houd er dan rekening mee dat je als grootverbruiker een aanbieding op maat aan kunt vragen.

Zakelijke energie voor het MKB

Met name binnen het MKB speelt zakelijke energie een grote rol, het is gemakkelijk een behoorlijke kostenpost. Heb je een winkel waar je de temperatuur graag op peil wenst te houden en waar het licht doorlopend dient te branden? Of werk je in een kantoor met een matige isolatie, waardoor de kosten voor warmte in de wintermaanden behoorlijk op kunnen lopen? Het is verstandig om zakelijke energie te vergelijken en er binnen het MKB voor te zorgen dat je niet teveel betaalt.

Zakelijke energie is zowel in grijze als in groene vorm beschikbaar. Wil je er als onderneming voor zorgen dat je een belangrijke groene stap kunt zetten? Verschillende energieleveranciers richten zich met hun groene stroom op de zakelijke markt, je kunt er zelfs gebruik maken van gas waarvoor compensatie wordt geplant. Je zorgt er met de zakelijke energie op die manier niet alleen voor dat je op de kosten bespaart, daarnaast blijft ook het milieu behouden. Zakelijke energie biedt wat dat betreft meer kansen dan alleen een besparing op de uitgaven die je maandelijks dient te doen.

Met name binnen het MKB kan een besparing op zakelijke energie het verschil maken tussen een winstgevende onderneming of een bedrijf dat moeilijk uit de kosten komt. Het is de moeite waard om bijvoorbeeld iedere paar maanden eens te kijken naar de mogelijkheden die er beschikbaar zijn. Heb je eenmaal een voordelig contract voor zakelijke energie? Dan kun je daar vervolgens een jaar lang zonder problemen gebruik van maken, vooral wanneer er sprake is van een vaste prijs. Na die periode kun je opnieuw zakelijke energie vergelijken, om na te gaan of er een nieuwe aanbieding met een scherpe prijs of een aantrekkelijke welkomstkorting beschikbaar is.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je zakelijke energie vergelijken en ben je benieuwd hoe dat precies in z’n werk gaat? Het is gemakkelijker dan veel mensen denken, vooral wanneer je ook regelmatig een vergelijking maakt voor je particuliere situatie. Het is in eerste instantie bijvoorbeeld van belang om je postcode op te geven, eventueel in combinatie met een huisnummer. Je zorgt er daarmee voor dat het voor de afname van gas mogelijk is om de regiotoeslag te bepalen. Daarnaast kun je zakelijke energie berekenen op basis van een postcode door rekening te houden met de netbeheerkosten in de omgeving waarin je actief bent.

Ten tweede kun je zakelijke energie vergelijken door aan te geven welk type meter je hebt zitten. Gaat het om een enkele meter met een enkel tarief voor stroom, of maak je gebruik van een dubbele meter? De meeste bedrijven hebben voordeel bij een enkele meter, omdat er ‘s nachts doorgaans weinig sprake is van de afname van stroom. Daarnaast dien je aan te geven welk type aansluiting er zit voor gas en voor stroom. Heb je de reguliere aansluitingen zitten en wil je daarvoor je zakelijke energie vergelijken, of is er sprake van grotere aansluitingen voor de behoeften die je hebt?

Schets vervolgens de hoeveelheid m3 aan gas en kWh aan stroom die je verwacht af te nemen gedurende een jaar. In combinatie met informatie over je huidige energieleverancier en eventuele zonnepanelen waarmee je zelf energie op kunt wekken kun je laten berekenen wat je bij de verschillende aanbieders voor zakelijke energie betaalt. De kans is groot dat je de mogelijkheid hebt om te besparen, zodat je een lagere prijs betaalt. Uiteraard is het de moeite waard om regelmatig een vergelijking voor zakelijke energie te maken, zodat je zeker weet dat je de kosten ook op termijn laag kunt houden.

Meer dan 3 x 80A vergelijken

Verbruik je een grote hoeveelheid zakelijke energie? Dan behoor je tot de categorie grootzakelijk en is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de reguliere vergelijkers. In plaats daarvan kun je voor je zakelijke energie bij een aansluiting voor meer dan 3 x 80A gebruik maken van een aanbieding op maat. Als grootzakelijk verbruiker betaal je een lagere prijs per kWh. Je kunt de kosten voor je zakelijke energie opvragen bij de verschillende leveranciers en vervolgens zelf een vergelijking maken, of over de kosten onderhandelen en op die manier een voordelig contract afdwingen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie