Stroom en Gas vergelijken Energiecontract met gas + elektriciteit afsluiten


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energiekosten zijn tegenwoordig erg duur geworden. Ook al zijn er verschillende energieleveranciers die zeggen dat ze de prijs hebben verlaagd, toch zijn de energiekosten hoger dan ooit tevoren. Veel energieleveranciers zeggen niet dat zij de energieprijzen hebben verhoogd, maar ze zeggen wel wanneer ze de energieprijzen hebben verlaagd. De verlaging is echter veel kleiner dan de verhoging. Hierdoor denken veel mensen dat juist die energieleveranciers heel goedkoop zijn. Helaas is niets minder waar.

Gemiddelde energiekosten

Om zeker te weten dat u ook daadwerkelijk minder gaat betalen voor uw energie is het verstandig dat u zelf de energiekosten gaat berekenen op basis van uw energieverbruik en verschillende energieprijzen van alle verschillende energieleveranciers. Met energieaanbiedingvergelijken.nl kunt u eenvoudig berekenen welke energiemaatschappij voor u het meest voordelig is. Onderstaand ziet u onze energiekosten bereken module. Vul uw postcode in samen met uw energieverbruik voor stroom en gas. Binnen enkele seconden weet u exact wat u kunt besparen met een eventuele overstap naar een andere energieleverancier.

Energie kosten omhoog

De energie kosten zijn de afgelopen 25 jaar meer dan 250% gestegen. Dat betekent dat we nu 2,5 keer zoveel betalen dan eind jaren 80 van de vorige eeuw. Ook al zijn er berichten dat dit jaar de prijzen voor elektriciteit zullen dalen, in de praktijk blijkt dat dat heel marginaal is. Misschien, als alles doorgaat, zal het op jaarbasis 10€ schelen. Doordat op de wereldmarkt de prijs voor olie en gas blijft stijgen, wat aan de benzineprijzen te merken is, zal die prijsverhoging op den duur ook bij de energie kosten gaan doorwerken. Er zijn al geruchten dat de komende jaren de energie kosten wel met 20% kunnen stijgen. Dat heeft ook te maken met de kosten die het netbeheer kost. De energie kosten bestaan uit verschillende onderdelen. Op de eerste plaats de prijs voor gas of elektriciteit zelf. Dan de energie kosten van transport naar jouw huis. Vervolgens de energie kosten van de netbeheerder. Dan de BTW. Stijgt een van deze delen, dan stijgen onze energie kosten. Overigens geldt dat de energie kosten dan bij iedereen zullen stijgen. Je kunt ook een langer durend contract afsluiten. Maar, stel dat de prijs van elektriciteit in die drie jaar stijgt met 10%, dan zal na afloop van het contract de nieuwe prijs dus ook meteen 10% hoger liggen. Feit is dat het dan enkel iets langer duurt.

Energie kosten omlaag

Soms verlagen de energieleveranciers hun prijzen omdat op de wereldmarkt de olieprijs sterk is gedaald. Dat gebeurt niet gauw. Dus de vraag is hoe kan ik zelf ervoor zorgen dat mijn energielasten niet verder stijgen of liefst zelfs dalen? Dat kan door;

  • leveranciers te vergelijken. Dit kan al gauw op jaarbasis tientallen euro’s winst opleveren.
  • Contracten voor langere duur, tegen eenzelfde prijs, af te sluiten. Op die manier nemen de lasten niet toe. Althans niet van de basisprijs. Wel bij een verhoging van de BTW of van de transportkosten. Die staan los van de prijs van elektriciteit. Zoals reeds gezegd worden ze er aan toegevoegd.
  • Zuiniger om te gaan met energie. Deuren sluiten, licht uit doen waar niemand is, LED-lampen gebruiken, folie achter de verwarming, gordijnen dicht.
  • Energiebesparende maatregelen te nemen. Denk aan dubbel glas, aan vloer- en zolderisolatie. Dit is iets dat ook met de energieleverancier besproken kan worden.
  • Zelf energie op te wekken, zoals met zonnepanelen. Er is dus veel mogelijk. Het loont ook om dit te doen, want iedere euro die bespaart wordt, telt. Het loont daarom ook om energieleveranciers te vergelijken. Overstappen is echt niet zo moeilijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie