Overstappen van energie Energiecontract vergelijken over oversluiten


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wilt u overstappen van energieleverancier, of denkt u hier over na en bent u benieuwd wat daarbij komt kijken? De eerste stap heeft u zojuist gemaakt, aangezien u zich bewust bent van het feit dat het mogelijk is om over te stappen en op die manier op uw energierekening te besparen. De verschillende energieleveranciers hebben de vrijheid om hun tarieven vast te stellen, waardoor het mogelijk is om op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier. Stroom is stroom en gas is gas, waardoor u geen omkijken heeft naar de ‘kwaliteit’ van de energie. Het is in plaats daarvan veel verstandiger om goed te kijken naar de prijs die u betaalt. Houd er rekening mee dat u de energieleveranciers het best kunt vergelijken op basis van de totale kosten. Waar de energie energieleverancier een scherpe prijs per kWh rekent, zorgt een ander voor de laagste administratiekosten en berekent de derde u de minimale aansluitkosten. Vergelijk altijd het totaal, zodat u zeker weet dat u tot honderden euro’s op uw energierekening kunt besparen.

Energieleveranciers vergelijken
Wilt u de verschillende energieleveranciers vergelijken en wellicht direct overstappen? Vul dan direct uw gegevens in, met betrekking tot uw verbruik. Komt u er niet uit, of wilt u voor het eerst energie af gaan nemen? Dan kunt u uitgaan van de normen zoals het Nibud die hanteert. Voer in hoeveel kWh en hoeveel m3 gas u jaarlijks verbruikt en waar u (ongeveer) woont. Aan de hand van deze gegevens is het mogelijk om een vergelijking te maken. Dit kost u maar enkele seconden van uw tijd, waardoor u de energieleveranciers snel op een rij heeft staan en u een keuze kunt maken uit de verschillende tarieven.

Overstappen van energieleverancier

Wilt u overstappen van energieleverancier, maar weet u niet goed wat daarbij komt kijken? Het is voldoende om u aan te melden bij de nieuwe energieleverancier, aangezien zij ervoor zorgen dat u soepel kunt overstappen. U blijft doorlopend aangesloten, waardoor u geen moment zonder gas, stroom of water komt te zitten.

Overstapservice gebruiken

De overstapservice van de verschillende energieleveranciers werkt volledig automatisch, waardoor u geen omkijken heeft naar het papierwerk dat hierbij komt kijken. Meld u aan bij de nieuwe energieleverancier, eventueel nadat u bent nagegaan of uw vaste contract inderdaad is afgelopen. Is dit nog niet het geval? Dan kunt u de overstap alvast aanvragen, voor het moment waarop u vrij bent om te gaan. De energieleveranciers maken het papierwerk voor u in orde en zorgen ervoor dat u vanaf de ingangsdatum van het nieuwe contract voordelig stroom of gas af kunt gaan nemen. U blijft gewoon aangesloten, u gaat alleen een lager bedrag voor uw energie betalen. Het is daarom zo interessant om uw huidige energieleverancier te vergelijken met de overige opties die er beschikbaar zijn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie