Energie besparen Tips om minder energie te verbruiken


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Bent u op zoek naar energie besparing tips? Zorg ervoor dat u zich in ieder geval bewust bent van de energievraag van verschillende apparaten in huis, let goed op het gebruik van warmte en ga op een zuinige manier om met water. Veel van de energie besparing tips kunt u direct in de praktijk brengen, zonder dat u daarvoor investeringen hoeft te doen. In een aantal gevallen hoeft u niet eens aan comfort in te leveren, terwijl u wel honderden euro’s per jaar op uw energierekening kunt besparen.

Gebruik van warmte
Binnen de energie besparing tips willen we u allereerst wijzen op het gebruik van warmte. Heeft u de kachel de gehele dag aan staan, of maakt u gebruik van een thermostaat die de temperatuur netjes op 21 graden houdt? Dit werkt natuurlijk ontzettend gemakkelijk, maar bent u ook de gehele dag aanwezig? Zodra de kinderen naar school zijn en u aan het werk bent kan de verwarming waarschijnlijk best uit en kunt u energie besparen, om deze weer in te schakelen zodra u thuiskomt. Heeft u een klokthermostaat? Dan kunt u deze energie besparing tips gemakkelijk in de praktijk brengen door een programma in te stellen. U heeft het dan altijd lekker warm, terwijl u enorm in de kosten kunt snijden.

Energie besparen met apparaten
Daarnaast zijn er verschillende energie besparing tips beschikbaar, gericht op het gebruik van elektrische apparaten. Zet u de televisie uit op het moment dat u daar niet meer naar kijkt? Schakelt u de computer volledig uit zodra u klaar bent, of maakt u gebruik van de slaapstand? Trekt u de stekker van de oplader van uw mobiele telefoon na het laden uit het stopcontact? Al deze apparaten blijven stroom verbruiken, in een slaapstand of standby modus. Zorg er dus voor dat u alle apparaten volledig uit zet en dat u alle stekkers van opladers altijd uit het stopcontact verwijdert. U kunt dan maximaal op de energiekosten besparen.

Energiekosten besparen met de kraan
Ten derde kunt u de energie besparing tips gebruiken om zo min mogelijk (warm) water te verbruiken en energie te besparen. Water is een eerste levensbehoefte en de kosten per liter vallen mee, maar met een zuinig verbruik kunt u gemakkelijk enkele tientjes per jaar overhouden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u niet te lang onder de douche blijft staan en u de kraan uit zet op het moment dat u uw tanden poetst. Het lijken wellicht kleine ingrepen, maar ze kunnen u behoorlijk wat (warm) water en daarmee energielasten besparen.

Investeren en overstappen
Vindt u de energie besparing tips nog niet ver genoeg gaan? Doe een investering in dubbel glas, koop een HoogRendement CV ketel en zorg voor de isolatie van uw wanden, vloer en dak. Het is daarnaast verstandig om een meer zuinige wasmachine aan te kopen en ook eens goed naar bijvoorbeeld de koelkast te kijken. Wilt u vervolgens zo min mogelijk betalen voor het beetje energie dat u nog verbruikt? Stap dan over naar de goedkoopste energieleverancier, door online een vergelijking te maken op basis van uw huidige situatie en verbruik. U kunt dan zoveel mogelijk energie besparen en hier het minimale voor betalen. Overstappen van energieleverancier is zo geregeld.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie