Energie vergelijken Akersloot Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Akersloot? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals Allure Energie of Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Akersloot? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Daarna selecteer je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie check je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina blader je door handige info over stroom, gas en licht in Akersloot.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €254

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Akersloot? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €240 €20 €1.511,45
3 jaar EnergieFlex €390 €10,83 €1.631,45
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.751,45

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van onze tool vergelijk je razendsnel en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Akersloot”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Akersloot:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Akersloot met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je relatief veel van jouw energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vandebron.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Akersloot? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Akersloot is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk speciale welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €284

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Akersloot zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Stiens.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de goedkoopste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Akersloot


Zo vind je de goedkoopste energie in Akersloot

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Akersloot (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Nette klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Overstaphulp
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Sympatieke service
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Meerdere contracten
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Aangename service
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Persoonlijke service
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
3 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Vriendelijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Akersloot

Gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Akersloot? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij binnen mum van tijd de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Castricum). Een geschikte aanbieder gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Kerk Avezaath.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Castricum.