Energie vergelijken Stiens Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Stiens? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals De Vastelastenbond en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Stiens? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vind je de kosten per 12 maanden en de beschikbare cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Stiens.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €213

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Stiens? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Engie €160 €13,33 €1.604,05
3 jaar Engie €350 €9,72 €1.724,05
5 jaar Engie €0 €0 €1.844,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze pagina vergelijk je snel & soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Stiens”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Stiens:

 1. De Vastelastenbond
 2. Fenor
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Stiens met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Eneco.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Stiens? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In Stiens is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen geven jouw daverende welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €202

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Stiens zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Nieuwersluis.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Tip: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Stiens


Stap over naar de goedkoopste energie in Stiens

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Stiens (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Online account
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede service
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vaste prijs gas
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Vaste prijs gas
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel af te sluiten
Prominente acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verschillende contracten
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Stiens

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Stiens? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je razendsnel de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Leeuwarderadeel). Een interessante gasmaatschappij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Drogteropslagen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Leeuwarderadeel.