Energie vergelijken Alphen aan den Rijn Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Alphen aan den Rijn? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroomaanbieders zoals bijv. Energiedirect.nl en Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Alphen aan den Rijn? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij check je de jaarlijkse kosten en de geldende korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website vind je praktische info over gas, stroom en licht in Alphen aan den Rijn.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €227

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Alphen aan den Rijn? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.512,25
3 jaar Essent €230 €6,39 €1.632,25
5 jaar Essent €0 €0 €1.752,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via de vergelijker vergelijk je razendsnel en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Alphen aan den Rijn”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Alphen aan den Rijn:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Alphen aan den Rijn waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij DELTA.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Alphen aan den Rijn? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Alphen aan den Rijn is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met goede welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €175

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Alphen aan den Rijn zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Surhuisterveen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de meest voordelige stroomaanbieder voor jou. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Alphen aan den Rijn


Profiteer van de goedkoopste energie in Alphen aan den Rijn

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Alphen aan den Rijn (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Overstapservice
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Overstaphulp
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Snel oversluiten
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Aangename service
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Online account
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Online account
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Online account
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Alphen aan den Rijn

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Alphen aan den Rijn? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je vandaag nog de aantrekkelijkste leverancier. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Alphen aan den Rijn). Een voordelige gasmaatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Klein Zundert.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Alphen aan den Rijn.