Energie vergelijken Surhuisterveen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Surhuisterveen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Anode Energie en Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Surhuisterveen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij vind je de prijs per jaar en de geldende welkomstpremie. Advies nodig? Via deze pagina check je alle info over gas, stroom en licht in Surhuisterveen.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €198

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Surhuisterveen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Essent €170 €14,17 €1.604,85
3 jaar Essent €190 €5,28 €1.724,85
5 jaar Essent €0 €0 €1.844,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Surhuisterveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Surhuisterveen:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Surhuisterveen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Powerpeers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Surhuisterveen? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In Surhuisterveen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas hanteren formidabele welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €258

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Surhuisterveen zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Nij Beets.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet meteen de meest voordelige energiemaatschappij voor jouw situatie. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Surhuisterveen


Vind de goedkoopste energie in Surhuisterveen

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Surhuisterveen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Goede service
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Overstapservice
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Behulpzame service
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Aangename service
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel overstappen
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Charmante service
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Direct overstappen
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Surhuisterveen

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om water op te warmen en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Surhuisterveen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je snel de meest voordelige gas aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Achtkarspelen). Een interessante leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Easterein.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Achtkarspelen.