Energie vergelijken Amstelhoek Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Amstelhoek? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroomleveranciers als bijvoorbeeld E.ON en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Amstelhoek? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker check je de jaarlijkse kosten en de optionele korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Amstelhoek.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €264

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Amstelhoek? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €210 €17,50 €1.512,80
3 jaar NLE €340 €9,44 €1.632,80
5 jaar NLE €0 €0 €1.752,80

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van de vergelijker vergelijk je gauw en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Amstelhoek”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Amstelhoek:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Amstelhoek waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Innova Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Amstelhoek? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Amstelhoek is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen werken met formidabele welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €159

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Amstelhoek zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Per jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in t Loo Oldebroek.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt meteen de goedkoopste maatschappij voor jouw situatie. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Amstelhoek


Zo vind je de goedkoopste energie in Amstelhoek

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Amstelhoek (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Simpele voorwaarden
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Persoonlijke service
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Sympatieke service
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Goede service
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Tussentijds aanpassen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Overstapservice
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Verschillende contracten
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Overstaphulp
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Amstelhoek

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Amstelhoek? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij probleemloos de meest goedkope leverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (De Ronde Venen). Een aantrekkelijke gasmaatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Kockengen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente De Ronde Venen.