Energie vergelijken Kockengen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Kockengen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals Budget Energie of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Kockengen? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend check je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder tref je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Kockengen.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €217

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Kockengen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.560,55
3 jaar Energiedirect.nl €290 €8,06 €1.680,55
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.800,55

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze website vergelijk je vluchtig en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Kockengen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Kockengen:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Kockengen waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Westland Infra.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Kockengen? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Kockengen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk verrassende welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €297

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Kockengen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Ede.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest voordelige energiemaatschappij voor jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Kockengen


Profiteer van de goedkoopste energie in Kockengen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Kockengen (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Online verbruik inzien
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
2 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
3 jarig contract
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste prijs gas
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Goede klantenservice
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Verbruik aanpassen
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Kockengen

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Kockengen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen mum van tijd de meest voordelige gasmaatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Stichtse Vecht). Een geschikte gasmaatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Tricht.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Stichtse Vecht.