Energie vergelijken Annerveenschekanaal Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Annerveenschekanaal? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Annerveenschekanaal? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vergelijk je de kosten per 12 maanden en de optionele cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier vind je bruikbare info over stroom, gas en licht in Annerveenschekanaal.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €249

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Annerveenschekanaal? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €110 €9,17 €1.513,80
3 jaar Budget Energie €220 €6,11 €1.633,80
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.753,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je snel & vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Annerveenschekanaal”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Annerveenschekanaal:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Annerveenschekanaal waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van RENDO Netwerken.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Annerveenschekanaal? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Annerveenschekanaal zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders bieden vaak daverende welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €145

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Annerveenschekanaal zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Terhole.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de voordeligste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Annerveenschekanaal


Profiteer van de goedkoopste energie in Annerveenschekanaal

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Annerveenschekanaal (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Tussentijds aanpassen
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Vaste prijs gas
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Direct overstappen
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Online verbruik inzien
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Sympatieke service
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Behulpzame service
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verbruik advies
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Annerveenschekanaal

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Annerveenschekanaal? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij zonder problemen de voordeligste aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Aa en Hunze). Een betaalbare maatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Kortenhoef.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Aa en Hunze.