Energie vergelijken Kortenhoef Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Kortenhoef? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers als E.ON en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Kortenhoef? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op onze website vind je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Kortenhoef.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €203

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Kortenhoef? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Qurrent €210 €17,50 €1.561,55
3 jaar Qurrent €170 €4,72 €1.681,55
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.801,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Kortenhoef”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Kortenhoef:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Kortenhoef met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij HVC.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Kortenhoef? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Kortenhoef is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas stunten met serieuze welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €127

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De toekomstige energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Kortenhoef zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Eesveen.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de voordeligste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Kortenhoef


Overstappen naar de goedkoopste energie in Kortenhoef

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Kortenhoef (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Snel overstappen
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Snel af te sluiten
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
1 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Behulpzame service
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Persoonlijk advies
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Vaste prijs gas
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Overstaphulp
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Kortenhoef

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Kortenhoef? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen een paar seconden de goedkoopste aanbieder. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Wijdemeren). Een passende gas leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Uden.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Wijdemeren.