Energie vergelijken Axel Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Axel? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers als Clean Energy of Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Axel? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Axel.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €218

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Axel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €170 €14,17 €1.514,85
3 jaar Engie €110 €3,06 €1.634,85
5 jaar Engie €0 €0 €1.754,85

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je razendsnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Axel”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Axel:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Axel waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder MAIN Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Axel? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Axel is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hebben gewoonlijk huizenhoge welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €135

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Axel zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zeeland. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Tilburg.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Axel


Ontdek de goedkoopste energie in Axel

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Axel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zeeland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Persoonlijke service
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
3 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Online account
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
1 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Sympatieke service
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Verbruik aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Overstaphulp
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Axel

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Axel? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij moeiteloos de meest voordelige maatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Terneuzen). Een geschikte partij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Kwadendamme.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Terneuzen.