Energie vergelijken Bakkeveen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Bakkeveen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan stroomleveranciers als Engie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Bakkeveen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder zie je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier lees je praktische info over stroom, gas en licht in Bakkeveen.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €240

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Bakkeveen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €220 €18,33 €1.515,85
3 jaar Qurrent €310 €8,61 €1.635,85
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.755,85

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze pagina vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Bakkeveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Bakkeveen:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Bakkeveen waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je relatief veel van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Coteq Netbeheer.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Bakkeveen? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Bakkeveen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers bieden je aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €161

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Bakkeveen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Tuil.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de aantrekkelijkste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bakkeveen


Profiteer van de goedkoopste energie in Bakkeveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Bakkeveen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste prijs stroom
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Contract wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Vriendelijke service
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Vaste & variabele prijzen
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Charmante service
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Charmante service
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
3 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vaste prijs gas
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Overstapservice
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel af te sluiten
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Bakkeveen

Jullie gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bakkeveen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je probleemloos de aantrekkelijkste maatschappij. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Opsterland). Een goedkope gas leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Langenboom.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Opsterland.