Energie vergelijken Bolsward Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Bolsward? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom zoals bijv. Clean Energy en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Bolsward? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie check je de kosten op jaarbasis en de optionele korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina blader je door alle details over stroom, gas en licht in Bolsward.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €233

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Bolsward? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar NLE €160 €13,33 €1.521,55
3 jaar NLE €170 €4,72 €1.641,55
5 jaar NLE €0 €0 €1.761,55

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze zoekmachine vergelijk je vlot en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Bolsward”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Bolsward:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Bolsward waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Westland Infra.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Bolsward? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Bolsward is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders bieden vaak serieuze welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €296

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Bolsward zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Vorchten.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de meest goedkope stroomleverancier voor jou. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Bolsward


Zo vind je de goedkoopste energie in Bolsward

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Bolsward (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Snel af te sluiten
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Nette klantenservice
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Inzicht in je verbruik
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Online account
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
3 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Contract wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Overstaphulp
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede service
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Bolsward

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Bolsward? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij snel de aantrekkelijkste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een goedkope organisatie aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Maartensdijk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.