Energie vergelijken Maartensdijk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Maartensdijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan stroom maatschappijen als Essent of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Maartensdijk? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Maartensdijk.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €256

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Maartensdijk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €250 €20,83 €1.569,25
3 jaar Oxxio €110 €3,06 €1.689,25
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.809,25

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Maartensdijk”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Maartensdijk:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Maartensdijk die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Greenchoice.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Maartensdijk? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Maartensdijk is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden namelijk speciale welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €250

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Maartensdijk zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Godlinze.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft in een oogopslag de meest aantrekkelijke energieaanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Maartensdijk


Vind de goedkoopste energie in Maartensdijk

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Maartensdijk (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel af te sluiten
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
1 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Betalen in termijnen
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Online verbruik inzien
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Nette klantenservice
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Maartensdijk

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energienota. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Maartensdijk? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je snel & overzichtelijk de goedkoopste gas aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (De Bilt). Een interessante organisatie aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Wateren.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Bilt.