Energie vergelijken Boornbergum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Boornbergum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn stroom maatschappijen zoals Anode Energie en Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Boornbergum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Aansluitend bepaal je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij vind je de prijs per jaar en de geldende korting. Is het onbekend voor jou? Hier ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Boornbergum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €258

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Boornbergum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €180 €15,00 €1.521,65
3 jaar Qurrent €190 €5,28 €1.641,65
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.761,65

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze tool vergelijk je rap en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Boornbergum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Boornbergum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Boornbergum met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als RENDO Netwerken.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Boornbergum? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Boornbergum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers bieden namelijk aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €237

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Boornbergum zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Vorstenbosch.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de goedkoopste energieaanbieder die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Boornbergum


Zo vind je de goedkoopste energie in Boornbergum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Boornbergum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Aangename service
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Snel af te sluiten
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Duidelijke voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Persoonlijk advies
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Online account
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Betalen in termijnen
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Overstapservice
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Verschillende contracten
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Boornbergum

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Boornbergum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je probleemloos de aantrekkelijkste maatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Smallingerland). Een interessante partij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Maasbracht.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Smallingerland.