Energie vergelijken Borger Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Borger? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld Vrijopnaam en NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Borger? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker zie je de prijs per jaar en de geldende welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Borger.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €213

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Borger? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Engie €210 €17,50 €1.521,80
3 jaar Engie €220 €6,11 €1.641,80
5 jaar Engie €0 €0 €1.761,80

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze pagina vergelijk je snel & soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Borger”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Borger:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Borger met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Allure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Borger? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Borger zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden vaak daverende welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €239

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Borger zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Vredenheim.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet direct de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jou. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Borger


Profiteer van de goedkoopste energie in Borger

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Borger (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Snel oversluiten
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Contract wijzigen
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Online account
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Simpele voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verschillende contracten
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Sympatieke service
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
2 jarig contract
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Overstapservice
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Borger

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Borger? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je probleemloos de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Borger-Odoorn). Een betaalbare maatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Maasdijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Borger-Odoorn.