Energie vergelijken Bornwird Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Bornwird? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen als Energiedirect.nl en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Bornwird? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de geldende cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Bornwird.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €211

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Bornwird? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €120 €10 €1.522,10
3 jaar Eneco €280 €7,78 €1.642,10
5 jaar Eneco €0 €0 €1.762,10

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Bornwird”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Bornwird:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Bornwird die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder E.ON.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Bornwird? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Bornwird zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas werken met speciale welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €205

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwgekozen leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Bornwird zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Vroomshoop.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest goedkope energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Bornwird


Ontdek de goedkoopste energie in Bornwird

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Bornwird (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Snel overstappen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Aangename service
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Variabele gasprijzen
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Overstaphulp
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Nette klantenservice
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Meerdere contracten
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Duidelijke voorwaarden
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Bornwird

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Bornwird? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij binnen no-time de goedkoopste leverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Dongeradeel). Een geschikte maatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Made.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Dongeradeel.