Energie vergelijken Made Start met vergelijken en bespaar wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Made? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vrijopnaam of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Made? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Made.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €227

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Made? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €210 €17,50 €1.569,80
3 jaar Qurrent €220 €6,11 €1.689,80
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.809,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je rap en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Made”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Made:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Made met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je relatief veel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Pure Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Made? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Made is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden vaak immense welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €213

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aanstaande maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Made zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Gouda.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet direct de goedkoopste stroomaanbieder voor jouw situatie. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Made


Stap over naar de goedkoopste energie in Made

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Made (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijke service
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
3 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Tussentijds aanpassen
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
1 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vriendelijke service
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Goede service
Sublieme acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Online account
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Hulp bij overstappen
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Made

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Made? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij binnen een paar seconden de voordeligste gasleverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Drimmelen). Een interessante gas leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Wehl.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Drimmelen.