Energie vergelijken Castelre Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Castelre? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom als Engie of Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Castelre? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Castelre.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €226

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Castelre? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €250 €20,83 €1.525,75
3 jaar EnergieFlex €370 €10,28 €1.645,75
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.765,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je vlot en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Castelre”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Castelre:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Castelre die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Anode Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Castelre? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Castelre zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen geven namelijk goede welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €240

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Castelre zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in West-Graftdijk.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest voordelige leverancier voor jouw woning en verbruik. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Castelre


Zo vind je de goedkoopste energie in Castelre

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Castelre (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Goede klantenservice
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Variabele gasprijzen
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
1 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Flexibele stroomprijs
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Maandelijks bijstellen
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Persoonlijke service
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Contract wijzigen
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Sympatieke service
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Castelre

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om te douchen en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Castelre? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij snel de aantrekkelijkste leverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Baarle-Nassau). Een passende maatschappij ontdekt? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Milheeze.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Baarle-Nassau.