Energie vergelijken Dalfsen Start met vergelijken en bespaar tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Dalfsen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom zoals Essent en Leon Zeewolde. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Dalfsen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker zie je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website check je praktische info over stroom, gas en licht in Dalfsen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €259

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Dalfsen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €180 €15,00 €1.526,90
3 jaar Green Choice €280 €7,78 €1.646,90
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.766,90

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze tool vergelijk je supersnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Dalfsen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van wind of de zon. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Dalfsen:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Dalfsen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Pure Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Dalfsen? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Dalfsen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hebben gewoonlijk daverende welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €186

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Dalfsen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Westknollendam.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest betaalbare energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Dalfsen


Profiteer van de goedkoopste energie in Dalfsen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Dalfsen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Overstaphulp
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Goede medewerkers
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
2 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Betalen in termijnen
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Charmante service
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Vriendelijke service
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Snel oversluiten
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Betalen in termijnen
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Dalfsen

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Dalfsen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je binnen een paar seconden de meest voordelige gasmaatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Dalfsen). Een betaalbare partij ontdekt? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Morra.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Dalfsen.