Energie vergelijken Morra Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Morra? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals bijv. Budget Energie en Qurrent. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Morra? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker vind je de prijs per jaar en de hoogte van de korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Morra.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €270

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Morra? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €120 €10 €1.574,60
3 jaar Qurrent €220 €6,11 €1.694,60
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.814,60

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via deze website vergelijk je gauw en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Morra”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Morra:

 1. Allure Energie
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Morra waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Morra? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Morra zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden je enorme welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €209

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Morra zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Heelweg.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke leverancier voor jouw situatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Morra


Profiteer van de goedkoopste energie in Morra

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Morra (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Snel af te sluiten
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Flexibele stroomprijs
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Meerdere contracten
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Betalen in termijnen
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Betalen in termijnen
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vaste prijs stroom
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Persoonlijke service
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Sympatieke service
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Variabele gasprijzen
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Snel overstappen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Morra

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Morra? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij nu de goedkoopste leverancier. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Dongeradeel). Een passende gasmaatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Ratum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Dongeradeel.