Energie vergelijken de Hoef Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in de Hoef? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals Vandebron en Qurrent. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in de Hoef? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vind je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in de Hoef.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €234

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in de Hoef? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €170 €14,17 €1.527,60
3 jaar Engie €420 €11,67 €1.647,60
5 jaar Engie €0 €0 €1.767,60

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers de Hoef”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in de Hoef:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in de Hoef waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Coteq Netbeheer.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in de Hoef? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom de Hoef is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders hanteren doorgaans prachtige welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €203

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In de Hoef zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Wierden.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest voordelige stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken de Hoef


Profiteer van de goedkoopste energie in de Hoef

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in de Hoef (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Utrecht)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Behulpzame service
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Flexibele of vaste prijs
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Flexibele gasprijs
Interessante kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Online account
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Verbruik advies
Interessante acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Nette service
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in de Hoef

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in de Hoef? Met behulp van onze gas-vergelijker check je gelijk de goedkoopste gasleverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (De Ronde Venen). Een aantrekkelijke aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nederhorst den Berg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente De Ronde Venen.