Energie vergelijken Wierden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Wierden? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom als Essent of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wierden? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vergelijk je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij ontdek je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Wierden.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €267

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Wierden? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.620,15
3 jaar Oxxio €370 €10,28 €1.740,15
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.860,15

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wierden”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Wierden:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Wierden met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Leon Zeewolde.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Wierden? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Wierden zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen bieden vaak enorme welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €244

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wierden zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Roosendaal.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt direct de aantrekkelijkste aanbieder voor jou. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Wierden


Ontdek de goedkoopste energie in Wierden

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Wierden (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Duidelijke voorwaarden
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Vriendelijke service
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Snel oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Overstapservice
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Aangename service
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Verbruik aanpassen
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Wierden

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om te douchen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wierden? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je in luttele seconden de voordeligste maatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Wierden). Een betaalbare aanbieder kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Heeswijk-Dinther.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Wierden.