Energie vergelijken Den Haag Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Den Haag? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders als Engie of Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Den Haag? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie check je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Op onze website ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Den Haag.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €259

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Den Haag? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €180 €15,00 €1.595,15
3 jaar Oxxio €170 €4,72 €1.715,15
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.835,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze tool vergelijk je razendsnel en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Den Haag”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of ga voor groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Den Haag:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Den Haag met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Pure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Den Haag? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Den Haag zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders bieden namelijk immense welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €285

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aankomende energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Den Haag zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Luyksgestel.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt meteen de meest goedkope stroomaanbieder voor jou. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Den Haag


Ontdek de goedkoopste energie in Den Haag

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Den Haag (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vaste prijs gas
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Verbruik advies
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Nette klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Nette service
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Goede service
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verbruik advies
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Direct overstappen
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Contract wijzigen
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Den Haag

Gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Den Haag? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij vandaag nog de meest voordelige gas aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Den Haag). Een betaalbare organisatie gevonden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Bruchem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Den Haag.