Energie vergelijken Drachten Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Drachten? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroomleveranciers als bijvoorbeeld Vandebron of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Drachten? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna check je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke maatschappij vergelijk je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina tref je praktische info over stroom, gas en licht in Drachten.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €221

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Drachten? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €200 €16,67 €1.532,25
3 jaar EnergieFlex €390 €10,83 €1.652,25
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.772,25

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Drachten”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Drachten:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Drachten waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Huismerk Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Drachten? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Drachten is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas bieden je aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €252

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Drachten zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Zandvoort.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de aantrekkelijkste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Drachten


Overstappen naar de goedkoopste energie in Drachten

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Drachten (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Verbruik advies
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Direct overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Overstapservice
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Duidelijke voorwaarden
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Termijnbedrag wijzigen
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
1 jarig contract
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
3 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Charmante service
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Drachten

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Drachten? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je nu de meest voordelige maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Smallingerland). Een betaalbare gas leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Noordbeemster.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Smallingerland.