Energie vergelijken Drogeham Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Drogeham? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals bijv. Vrijopnaam en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Drogeham? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere verstrekker check je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina check je alle info over stroom, gas en licht in Drogeham.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €247

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Drogeham? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.532,95
3 jaar Energiedirect.nl €210 €5,83 €1.652,95
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.772,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van deze pagina vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Drogeham”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Drogeham:

 1. Energiedirect.nl
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Drogeham waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Vandebron.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Drogeham? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Drogeham zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers geven namelijk enorme welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €253

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Drogeham zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Zennewijnen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest voordelige stroomleverancier voor jou. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Drogeham


Zo vind je de goedkoopste energie in Drogeham

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Drogeham (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Snel overstappen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Snel oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Contract wijzigen
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Charmante service
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
1 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Persoonlijk advies
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele gasprijs
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Drogeham

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Drogeham? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je vandaag nog de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Achtkarspelen). Een aantrekkelijke organisatie gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nootdorp.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Achtkarspelen.