Energie vergelijken Gendringen Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Gendringen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroommaatschappijen als Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Gendringen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna tref je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere leverancier zie je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Gendringen.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €213

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Gendringen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Green Choice €230 €19,17 €1.542,15
3 jaar Green Choice €130 €3,61 €1.662,15
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.782,15

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van deze website vergelijk je vlot en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Gendringen”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Gendringen:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Gendringen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Leon Zeewolde.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Gendringen? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Gendringen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders bieden namelijk daverende welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €263

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Gendringen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Balgoij.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest betaalbare maatschappij voor jouw situatie. Doorslaggevend: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Gendringen


Zo vind je de goedkoopste energie in Gendringen

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Gendringen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
2 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Behulpzame service
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Persoonlijke service
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Verschillende contracten
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Nette klantenservice
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Meerdere contracten
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Verschillende contracten
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Maandelijks bijstellen
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Persoonlijk advies
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Direct overstappen
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Gendringen

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Gendringen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je zonder problemen de goedkoopste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Oude IJsselstreek). Een betaalbare gas leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Polsbroek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Oude IJsselstreek.