Energie vergelijken Heeten Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Heeten? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers als Vandebron en Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Heeten? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Heeten.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €198

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Heeten? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €130 €10,83 €1.549,15
3 jaar Qurrent €250 €6,94 €1.669,15
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.789,15

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Heeten”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Heeten:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Heeten waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Anode Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Heeten? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Heeten is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers geven jouw gigantische welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €235

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Heeten zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Breda.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt nu de meest goedkope maatschappij die past bij jouw situatie. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Heeten


Ontdek de goedkoopste energie in Heeten

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Heeten (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Flexibele gasprijs
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Meerdere contracten
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Contract wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Charmante service
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Persoonlijk advies
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Online account
Interessante kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Meerdere contracten
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Overstaphulp
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Online account
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vaste prijs gas
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Heeten

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Heeten? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je snel & overzichtelijk de meest goedkope gasleverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Raalte). Een betaalbare gas leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Schellinkhout.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Raalte.