Energie vergelijken Breda Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Breda? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan stroomaanbieders zoals Energieflex of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Breda? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier check je de energiekosten per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Breda.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €247

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Breda? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €140 €11,67 €1.522,95
3 jaar EnergieFlex €130 €3,61 €1.642,95
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.762,95

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Breda”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Breda:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Breda waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Powerpeers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Breda? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Breda is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders bieden namelijk hoge welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €175

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Breda zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Waaxens.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de voordeligste energiemaatschappij voor jou. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Breda


Zo vind je de goedkoopste energie in Breda

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Breda (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Direct overstappen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Termijnbedrag wijzigen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Diverse prijsafspraken
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Goede klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Nette klantenservice
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Breda

Het verbruikte gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor warm water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Breda? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je snel & overzichtelijk de meest betaalbare aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Breda). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Markelo.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Breda.