Energie vergelijken Hilversum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Hilversum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan stroomaanbieders als De Vastelastenbond of Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hilversum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder check je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Hilversum.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €235

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hilversum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €190 €15,83 €1.552,45
3 jaar Vattenfall €270 €7,50 €1.672,45
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.792,45

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Middels onze zoekmachine vergelijk je supersnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Hilversum”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Hilversum:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Hilversum waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Vandebron.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hilversum? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Hilversum is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers geven jouw sensationele welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €210

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hilversum zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Cornwerd.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de voordeligste leverancier voor jou. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hilversum


Zo vind je de goedkoopste energie in Hilversum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hilversum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
2 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
2 jarig contract
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Nette service
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Sympatieke service
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Charmante service
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Snel overstappen
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Nette klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Nette service
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Hilversum

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hilversum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je probleemloos de meest betaalbare gasleverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Hilversum). Een passende gasmaatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Sint-Michielsgestel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Hilversum.