Energie vergelijken Cornwerd Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Cornwerd? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals Engie of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Cornwerd? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie check je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Hier vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Cornwerd.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €247

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Cornwerd? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €200 €16,67 €1.526,25
3 jaar Qurrent €150 €4,17 €1.646,25
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.766,25

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze pagina vergelijk je gauw en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Cornwerd”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Cornwerd:

 1. Vandebron
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Cornwerd met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Essent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Cornwerd? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Cornwerd is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers kunnen een aanbod doen met interessante welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €220

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en scherpste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Cornwerd zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Westeremden.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de goedkoopste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Cornwerd


Overstappen naar de goedkoopste energie in Cornwerd

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Cornwerd (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Charmante service
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Goede klantenservice
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
1 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Nette klantenservice
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel af te sluiten
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Goede service
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Cornwerd

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Cornwerd? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij vandaag nog de meest voordelige aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een voordelige gas leverancier ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Moerstraten.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.