Energie vergelijken Hoek van Holland Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Hoek van Holland? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom zoals Vandebron en NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hoek van Holland? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vind je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie tref je wat je per jaar kwijt bent en de geldende cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Hoek van Holland.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €230

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Hoek van Holland? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Engie €120 €10 €1.552,85
3 jaar Engie €350 €9,72 €1.672,85
5 jaar Engie €0 €0 €1.792,85

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van de vergelijker vergelijk je razendsnel en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hoek van Holland”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Hoek van Holland:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Hoek van Holland met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als RENDO Netwerken.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hoek van Holland? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Hoek van Holland is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden namelijk interessante welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €178

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hoek van Holland zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Daarlerveen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft nu de aantrekkelijkste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hoek van Holland


Stap over naar de goedkoopste energie in Hoek van Holland

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hoek van Holland (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Persoonlijk advies
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Vriendelijke service
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Sympatieke service
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Verbruik aanpassen
Prominente kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Aangename service
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Betalen in termijnen
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Online verbruik inzien
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Hoek van Holland

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hoek van Holland? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij vandaag nog de voordeligste gasmaatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Rotterdam). Een aantrekkelijke organisatie ontdekt? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Sleen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Rotterdam.