Energie vergelijken Hoek Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Hoek? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroomleveranciers zoals Anode Energie en Qwint. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hoek? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vind je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Hoek.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €211

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hoek? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €110 €9,17 €1.552,80
3 jaar EnergieFlex €340 €9,44 €1.672,80
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.792,80

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Hoek”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Hoek:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Hoek die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Endinet Groep.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hoek? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Hoek zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers geven jouw interessante welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €137

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hoek zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Per jaar ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Daarle.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft direct de meest voordelige energieaanbieder voor jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Hoek


Profiteer van de goedkoopste energie in Hoek

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hoek (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zeeland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Goede medewerkers
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Charmante service
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vriendelijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
1 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Nette service
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Snel oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Hoek

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hoek? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij binnen een paar seconden de meest betaalbare aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Terneuzen). Een aantrekkelijke maatschappij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Slappeterp.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Terneuzen.