Energie vergelijken Slappeterp Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Slappeterp? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals Energiedirect.nl en Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Slappeterp? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna zie je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke leverancier ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Slappeterp.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €249

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Slappeterp? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €200 €16,67 €1.600,50
3 jaar Qurrent €280 €7,78 €1.720,50
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.840,50

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze tool vergelijk je razendsnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Slappeterp”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Slappeterp:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Slappeterp waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Huismerk Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Slappeterp? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In Slappeterp zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen bieden namelijk gigantische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €126

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Slappeterp zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Montfoort.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft direct de meest aantrekkelijke maatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Slappeterp


Zo vind je de goedkoopste energie in Slappeterp

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Slappeterp (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Contract wijzigen
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Goede medewerkers
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Charmante service
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Sympatieke service
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Sympatieke service
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede klantenservice
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Betalen in termijnen
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vaste prijs stroom
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Persoonlijke service
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Slappeterp

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Slappeterp? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij meteen de meest goedkope maatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Menameradiel). Een aantrekkelijke gas leverancier ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Delfgauw.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Menameradiel.