Energie vergelijken Jonkersland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Jonkersland? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Jonkersland? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna bepaal je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder vind je de energiekosten per jaar en de hoogte van de korting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website blader je door alle details over gas, stroom en licht in Jonkersland.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €230

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: lange verbintenissen zijn duurder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Jonkersland? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Engie €170 €14,17 €1.557,60
3 jaar Engie €340 €9,44 €1.677,60
5 jaar Engie €0 €0 €1.797,60

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze pagina vergelijk je razendsnel en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Jonkersland”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Jonkersland:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Jonkersland waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Huismerk Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Jonkersland? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Jonkersland zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen stunten met hoge welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €287

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Jonkersland zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Doesburg.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest betaalbare energieaanbieder voor jou. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Jonkersland


Profiteer van de goedkoopste energie in Jonkersland

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Jonkersland (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
1 jarig contract
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede klantenservice
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Meerdere contracten
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Goede klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Inzicht in je verbruik
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Variabele stroomprijzen
Sublieme acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
1 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
3 jarig contract
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Jonkersland

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Jonkersland? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je nu de meest betaalbare gasmaatschappij. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Opsterland). Een geschikte maatschappij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken t Haantje.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Opsterland.