Energie vergelijken Doesburg Start met vergelijken en bespaar maar liefst €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Doesburg? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals Essent en Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Doesburg? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je praktische info over gas, stroom en licht in Doesburg.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €246

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Doesburg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €180 €15,00 €1.531,40
3 jaar Eneco €220 €6,11 €1.651,40
5 jaar Eneco €0 €0 €1.771,40

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze pagina vergelijk je rap en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Doesburg”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Doesburg:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Doesburg die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij RENDO Netwerken.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Doesburg? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Doesburg zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden namelijk hoge welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €183

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Doesburg zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Wouwse Plantage.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Doesburg


Stap over naar de goedkoopste energie in Doesburg

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Doesburg (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Maandelijks bijstellen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Sympatieke service
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Overstaphulp
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Snel af te sluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Persoonlijke service
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Verbruik advies
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Direct overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Online account
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Tussentijds aanpassen
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Doesburg

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Doesburg? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je moeiteloos de aantrekkelijkste maatschappij. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenuit de regio (Doesburg). Een interessante gas leverancier aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Nijetrijne.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Doesburg.