Energie vergelijken Jonkersvaart Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Jonkersvaart? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vrijopnaam of HVC. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Jonkersvaart? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie vind je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Jonkersvaart.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €230

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Jonkersvaart? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €180 €15,00 €1.557,65
3 jaar Energiedirect.nl €350 €9,72 €1.677,65
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.797,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Jonkersvaart”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Jonkersvaart:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Jonkersvaart met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als HVC.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Jonkersvaart? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Jonkersvaart is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders bieden je huizenhoge welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €254

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Jonkersvaart zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Doetinchem.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de meest aantrekkelijke energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Jonkersvaart


Zo vind je de goedkoopste energie in Jonkersvaart

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Jonkersvaart (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Overstaphulp
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Nette klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Persoonlijk advies
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede medewerkers
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vaste prijs gas
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Jonkersvaart

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Jonkersvaart? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je nu de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven uit de regio (Marum). Een geschikte leverancier gevonden? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken t Harde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Marum.