Energie vergelijken Doetinchem Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Doetinchem? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomleveranciers als E.ON en Powerpeers. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Doetinchem? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Doetinchem.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €200

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn duurder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Doetinchem? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €190 €15,83 €1.531,45
3 jaar NLE €230 €6,39 €1.651,45
5 jaar NLE €0 €0 €1.771,45

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Doetinchem”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Doetinchem:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Doetinchem waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Cogas.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Doetinchem? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Doetinchem zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers hanteren serieuze welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €142

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Doetinchem zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Wyns.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de goedkoopste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Doetinchem


Stap over naar de goedkoopste energie in Doetinchem

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Doetinchem (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Vaste & variabele prijzen
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
1 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Persoonlijk advies
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Eenvoudig afsluiten
Interessante acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Overstaphulp
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Betalen in termijnen
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede service
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Doetinchem

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Doetinchem? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij vandaag nog de meest voordelige gas aanbieder. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Doetinchem). Een interessante aanbieder achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nijeveen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Doetinchem.