Energie vergelijken Lies Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Lies? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen zoals Energieflex of Pure Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Lies? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier check je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier blader je door alle details over stroom, gas en licht in Lies.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €221

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Lies? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Termijn Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €130 €10,83 €1.566,40
3 jaar EnergieFlex €180 €5,00 €1.686,40
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.806,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van deze website vergelijk je snel & eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Lies”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Lies:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Lies waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Westland Infra.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Lies? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Lies is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met hoge welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €129

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Lies zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Gaast.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt nu de aantrekkelijkste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Lies


Ontdek de goedkoopste energie in Lies

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Lies (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
1 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Charmante service
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Persoonlijke service
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Simpele voorwaarden
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Direct overstappen
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Simpele voorwaarden
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Lies

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Lies? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij snel & overzichtelijk de aantrekkelijkste aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Terschelling). Een voordelige organisatie achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Vorchten.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Terschelling.