Energie vergelijken Gaast Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Gaast? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals bijv. Vrijopnaam of Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Gaast? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke maatschappij check je de prijs per jaar en de hoogte van de korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze website blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Gaast.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €240

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Gaast? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.540,20
3 jaar Eneco €380 €10,56 €1.660,20
5 jaar Eneco €0 €0 €1.780,20

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via onze tool vergelijk je vlot en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Gaast”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Gaast:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Gaast met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Leon Zeewolde.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Gaast? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Gaast zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas werken met sublieme welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €168

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Gaast zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Appelscha.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Gaast


Stap over naar de goedkoopste energie in Gaast

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Gaast (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Meerdere contracten
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Snel overstappen
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Verschillende contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Persoonlijk advies
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vaste prijs stroom
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Maandelijks bijstellen
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Nette klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Persoonlijk advies
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
2 jarig contract
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Gaast

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Gaast? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij zonder moeite de meest goedkope gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een voordelige partij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ouwster-Nijega.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.