Energie vergelijken Maarn Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Maarn? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders als Anode Energie of HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Maarn? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder zie je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina blader je door alle details over stroom, gas en licht in Maarn.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €194

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Maarn? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €230 €19,17 €1.569,15
3 jaar Eneco €410 €11,39 €1.689,15
5 jaar Eneco €0 €0 €1.809,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze pagina vergelijk je snel & moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Maarn”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Maarn:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Maarn met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Essent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Maarn? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Maarn is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers hanteren speciale welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €223

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe leverancier regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Maarn zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Glane.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt meteen de meest goedkope energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Maarn


Ontdek de goedkoopste energie in Maarn

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Maarn (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstaphulp
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste prijs gas
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Verschillende contracten
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Betalen in termijnen
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel oversluiten
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Maarn

Gasverbruik bepaalt deels de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Maarn? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je binnen een paar seconden de meest goedkope gasmaatschappij. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Utrechtse Heuvelrug). Een geschikte partij gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Waspik.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.