Energie vergelijken Mechelen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Mechelen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als Clean Energy en Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Mechelen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Vervolgens bepaal je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de beschikbare cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Mechelen.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €221

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Mechelen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €200 €16,67 €1.571,25
3 jaar Delta €190 €5,28 €1.691,25
5 jaar Delta €0 €0 €1.811,25

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je rap en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Mechelen”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Mechelen:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Mechelen waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Huismerk Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Mechelen? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Mechelen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders stunten met speciale welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €213

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Mechelen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Grootegast.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt meteen de meest voordelige stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Mechelen


Zo vind je de goedkoopste energie in Mechelen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Mechelen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Vaste prijs gas
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Online verbruik inzien
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Behulpzame service
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Charmante service
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Gemakkelijk oversluiten
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Mechelen

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Mechelen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij in minder dan een minuut de voordeligste gas aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven uit de regio (Gulpen-Wittem). Een passende partij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Westerhoven.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Gulpen-Wittem.