Energie vergelijken Grootegast Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Grootegast? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers zoals Engie en Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Grootegast? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je handige info over stroom, gas en licht in Grootegast.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €266

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Grootegast? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €210 €17,50 €1.545,05
3 jaar Oxxio €390 €10,83 €1.665,05
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.785,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels deze website vergelijk je supersnel en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Grootegast”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Grootegast:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Grootegast die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk soort tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van RENDO Netwerken.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Grootegast? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Grootegast is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen geven jouw huizenhoge welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €140

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Grootegast zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Bergen op Zoom.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest aantrekkelijke stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Grootegast


Profiteer van de goedkoopste energie in Grootegast

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Grootegast (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Betalen in termijnen
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Inzicht in je verbruik
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Simpele voorwaarden
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Vriendelijke service
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Verbruik advies
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Nette klantenservice
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Grootegast

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Grootegast? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij makkelijk de goedkoopste aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Grootegast). Een voordelige gas leverancier aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Rijen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Grootegast.