Energie vergelijken Metslawier Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Metslawier? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals bijv. UnitedConsumers of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Metslawier? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder check je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Hier check je alle details over stroom, gas en licht in Metslawier.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €200

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Metslawier? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Delta €140 €11,67 €1.572,45
3 jaar Delta €110 €3,06 €1.692,45
5 jaar Delta €0 €0 €1.812,45

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van de vergelijker vergelijk je supersnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Metslawier”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Metslawier:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Metslawier waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Coteq Netbeheer.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Metslawier? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Metslawier is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen geven namelijk serieuze welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €183

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De aankomende energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Metslawier zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Hall.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest goedkope stroomleverancier voor jouw situatie. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Metslawier


Vind de goedkoopste energie in Metslawier

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Metslawier (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Snel af te sluiten
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Charmante service
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede service
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs stroom
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
1 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Verschillende contracten
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Snel oversluiten
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
2 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Contract wijzigen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Metslawier

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Metslawier? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij eenvoudig de meest betaalbare gas aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Dongeradeel). Een voordelige leverancier gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Wierden.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Dongeradeel.