Energie vergelijken Nijetrijne Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Nijetrijne? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals bijv. UnitedConsumers of Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Nijetrijne? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Nijetrijne.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €180

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Nijetrijne? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €120 €10 €1.579,10
3 jaar Eneco €160 €4,44 €1.699,10
5 jaar Eneco €0 €0 €1.819,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Middels deze pagina vergelijk je vlot en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Nijetrijne”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Nijetrijne:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Nijetrijne met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij HVC.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Nijetrijne? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Nijetrijne zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers hanteren reusachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €224

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Nijetrijne zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Hoenderloo.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de meest betaalbare maatschappij die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Nijetrijne


Ontdek de goedkoopste energie in Nijetrijne

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Nijetrijne (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijk advies
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Verbruik aanpassen
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
1 jarig contract
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Nette service
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Vaste prijs stroom
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Flexibele gasprijs
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Goede service
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Persoonlijk advies
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Nijetrijne

Ons gasverbruik bepaalt deels de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Nijetrijne? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je in minder dan een minuut de meest betaalbare gasleverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en bekijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Weststellingwerf). Een betaalbare gasmaatschappij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Zuidhorn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Weststellingwerf.