Energie vergelijken Zuidhorn Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Zuidhorn? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom als E.ON en Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Zuidhorn? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie ontdek je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina tref je bruikbare info over stroom, gas en licht in Zuidhorn.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €250

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Zuidhorn? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Engie €210 €17,50 €1.626,80
3 jaar Engie €420 €11,67 €1.746,80
5 jaar Engie €0 €0 €1.866,80

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze tool vergelijk je vlot en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Zuidhorn”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Zuidhorn:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Zuidhorn met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Enduris.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Zuidhorn? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Zuidhorn is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders bieden namelijk immense welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €135

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Zuidhorn zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Sleeuwijk.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft nu de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Zuidhorn


Profiteer van de goedkoopste energie in Zuidhorn

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Zuidhorn (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Direct overstappen
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Aangename service
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Behulpzame service
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Overstapservice
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Goede klantenservice
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel af te sluiten
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Zuidhorn

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Zuidhorn? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je nu de meest betaalbare leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Zuidhorn). Een passende leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Hulshorst.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Zuidhorn.