Energie vergelijken Noorden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Noorden? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen als Energiedirect.nl of HVC. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Noorden? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vergelijk je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je alle details over gas, stroom en licht in Noorden.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €272

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Noorden? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.580,15
3 jaar Vattenfall €370 €10,28 €1.700,15
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.820,15

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Noorden”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Noorden:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Noorden waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over RENDO Netwerken.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Noorden? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In Noorden is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders bieden je gigantische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €256

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Noorden zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Hoog Soeren.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt eenvoudig de meest voordelige energieaanbieder die past bij jouw situatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Noorden


Ontdek de goedkoopste energie in Noorden

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Noorden (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijke service
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
1 jarig contract
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Flexibele stroomprijs
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Diverse prijsafspraken
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Contract wijzigen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Persoonlijk advies
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Behulpzame service
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Meerdere contracten
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Noorden

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Noorden? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Nieuwkoop). Een betaalbare leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Zwanenburg.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Nieuwkoop.